Viimases peatuskohas oma tänuringsõidul 8. novembri valimiste võidu jaoks otsustavaks saanud osariikides tutvustas Trump enam kui 90 riiki üle maailma sõdureid saatnud Fort Braggi sõjaväebaasi lähedal suurele rahvahulgale oma valikut kaitseministri ametikohale, erukindral James Mattist, vahendab Reuters.

„Me lõpetame tormamise kukutama välismaa režiime, millest me ei tea midagi, milles me ei peaks osalema,“ ütles Trump. „Selle asemel peab meie fookus olema terrorismi üle võidu saavutamine ja ISIS-e hävitamine ja me teeme seda.“

Siiski teatas Trump, et soovib suurendada sõjalisi kulutusi. Ta lubas taotleda kongressi heakskiitu piirangute kaotamisele sõjalistele kulutustele.

„Me ei taha, et meil oleks ammendunud sõjavägi, sest me oleme igal pool, võitleme piirkondades, kus me ei peaks võitlema. Ta ei hakka enam ammendunud olema,“ ütles Trump.

Trump teatas, et iga riik, mis neid eesmärke jagab, loetakse USA partneriks.

„Me ei unusta. Me tahame tugevdada vanu sõprusi ja otsida uusi sõprusi,“ ütles Trump, kelle sõnul peab lõppema „sekkumise ja kaose“ poliitika.

„Me ehitame oma sõjaväe üles mitte agressiooniaktina, vaid ennetava aktina,“ lausus Trump. „Lühidalt, me püüdleme rahu poole tugevuse kaudu.“