Trump säutsus oma Twitteri kontol, et pühapäeval pidi Camp Davidis toimuma salajane kohtumine äärmusrühmituse Taliban liidrite ja Afganistani president Ashraf Ghani vahel, vahendab uudisteportaal Sky.

Ta teatas, et tühistas kohtumise seoses Afganistani pealinnas Kabulis korraldatud rünnakuga, milles sai surma üks USA sõdur ja veel mitu inimest.

"[Talibani liidrid] tulid täna õhtul USA-sse. Õnnetuseks, oma väära mõjuvõimu suurendamiseks, möönsid nad rünnakut Kabulis, milles sai surma üks meie tublidest, tublidest sõduritest, ja veel 11 inimest. Ma tühistasin otsekohe kohtumise ja rahuläbirääkimised," säutsus Trump.


USA eriesindaja Afganistanis Zalmay Khalilzad alustas selle aasta algul kõnelusi Talibaniga, pidades äärmusrühmituse esindajatega seitse kõnelustevooru, et saavutada kokkulepe, mis võimaldaks sealsele konfliktile lõpu teha ja viimasel alustada selleks läbirääkimisi Afganistani valitsusega.

Juuli algul toimuski tänu sellele ajalooline kohtumise Talibani ja Afganistani valitsuse esindajate vahel, mille tulemusel allkirjastati üldsõnaline deklaratsioon tsiviilohvrite vähendamiseks nullini.

Talibani vaenutegevus Afgaani tsiivisikute vastu aga jätkub ja tänavu on hukkunud juba pea pooltuhat inimest, mida on siiski vähem kui varasematel aastatel, kui sama aja perioodi jooksul hukkus tavaliselt üle tuhande inimese.