Eile jõudis Floridasse USA armee seersandi La David Johnsoni kirst, kes hukkus koos kolme kaaslasega Nigeris islamisisside varitsuses. Kongressis osariiki esindava Wilsoni sõnul viibis ta parasjagu hukkunu lähedaste kõrval, kui president oma telefonikõne tegi. Vestlust läbi mobiiltelefoni kõlari pealt kuulanud Wilson kirjeldas kõnet järgmiselt: „Põhimõtteliselt ütles ta midagi sellist: noh, eks ta teadis, millega ta sõjaväkke astudes riskib, aga ju see teeb ikkagi haiget.“

Wilsoni hinnangul ei kõlanud presidendi lause eriti lohutavalt. „Sellist asja võib jutuajamise käigus öelda, aga mitte leinavale lesele,“ lisas ta. „See oli väga tundetu.“ Johnsoni pere pole juhtunut kommenteerinud.

Neli sõdurit hukkusid 4. oktoobril. Trump rääkis neist esimest korda teisipäeval, 17. oktoobril, kui talt küsiti, miks ta pole tapetute lähedastele kaastunnet avaldanud. Trump lubas seda lähiajal teha ja lisas, et tema teada ei teinud varasemad presidendid kunagi selliseid kaastundeavaldusi. Ka see ütlus sai meedias teravat kriitikat, kuna tegu oli ilmselge valega.