"Ma võin avalikustada, et usun, et need oleksid olnud neli saatkonda," ütles Trump usutluses telekanalile Fox News. "Tõenäoliselt oleks olnud üheks sihtmärgiks ka meie saatkond Bagdadis."

USA välisminister Mike Pompeo ütles eile ajakirjanikele, et rünnakuoht Soleimani poolt oli vahetu.

"Me ei tea täpselt, mis päeval ta oleks selle täide viinud, aga see oli väga selge. Qasem Soleimani plaanis isiklikult laiaulatuslikku rünnakut Ameerika huvide vastu ja rünnakuoht oli vahetu," sõnas Pompeo.

USA rahandusminister Steven Mnuchin rääkis omalt poolt täiendavatest sanktsioonidest, mida Trump oma hiljutises kõnes lubas, öeldes, et piirkonna destabiliseerimise eest pannakse sanktsioonide alla kaheksa iraanlasest ametnikku, peamiselt kohalikest relvajõududest.

Tõsine majanduslik hoop antakse ka metallurgiaga tegelevatele Iraani ettevõttetele, keda lüüakse samuti sanktsioonidega. Tema sõnul suudetakse seeläbi vältida miljardite dollarite sattumist Teherani režiimi käsutusse.
Et sanktsioonide alt vabaneda, tuleb Iraanil lõpetada globaalse terrorismi rahastamine ning loobuda püüetest omandada tuumarelv, lisas Mnuchin.

USA tappis Iraani revolutsioonilise kaardiväe välisoperatsioonidega tegeleva eliitüksuse Quds liidri Qasem Soleimani ööl vastu 3. jaanuari Bagdadi lennujaama lähedal droonirünnakuga, millele Teheran vastas ballistiliste rakettide tulistamisega USA sõjaväebaaside pihta naabermaa Iraagi territooriumil mõned päevad hiljem.