Trumpi üleminekumeeskonna väitel avaldas Giuliani, kes oli üks tulihingelisematest Trumpi kaitsjatest valimiskampaania ajal, ise soovi valitsusest kõrvale jääda, vahendab uudistekanal Daily Beast.

„Ma ei tee seda enda pärast. /.../ Ma teen seda, mis on parim riigi ja uue administratsiooni jaoks,“ ütles ekslinnapea, lubades „veelgi suurema entusiasmiga“ jätkata oma advokaadibüroo ja konsultatsioonifirma juhtimist.

Trump nimetas Giulianit reedel „harukordseks talendiks ja Ameerika patrioodiks“, kelle poole ta pöördub jätkuvalt, küsimaks nõu, ja keda ta näeb tulevikus ka oma administratsioonis „tähtsal kohal“.

USA ajakirjandus kirjutas mõne nädala eest, et 72-aastane Giuliani on peamine pretendent välisministri ametisse, hoolimata sellest, et endisel linnapeal, föderaalprokuröril ja Trumpi nõunikul ei ole suuri välispoliitilisi kogemusi.

Väidetavalt on Trumpi soosikud välisministri kohale praegu nafta- ja gaasikorporatsiooni ExxonMobil juht Rex Tillerson ja 2012. aasta presidendivalimiste vabariiklaste kandidaat Mitt Romney.