Lõuna-Carolina osariigis North Charlestonis reedel korraldatud Trumpi kampaaniaüritusel, millest võttis osa tuhandeid inimesi, ütles riigipea oma toetajatele, et "demokraadid üritavad koroonaviirust politiseerida", vahendab Cnbc.

"Üks minu inimene tuli mu juurde ja ütles: "Härra President, nad üritasid teist lahti saada Venemaaga, Venemaaga, Venemaaga. Kuid see ei õnnestunud kuigi hästi - nad ei suutnud seda teha. Nad proovisid tagandamispettusega, mis oli tegelikult suurepärane kõne (Ukraina president Volodomõr Zelenskõiga)," teatas ta, viidates Kongressi süüdistustele, et ta püüdis veenda Kiievit uurima tema võimalikku demokraadist vastaskandidaati Joe Bidenit.

"Ja see on nende uus pettus," ütles Trump, pidades silmas koroonaviirust.

Hiinast Wuhanist pärit haigus on nüüdseks tapnud üle 2900 inimese kogu maailmas ja nakatunud üle 80 000 inimese. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) viimased andmed näitavad Hiinas uute juhtumite arvu kasvu aeglustumist, samal ajal Lõuna-Koreas, Jaapanis, Itaalias ja Iraanis aga nende hüppelist kasvu.

USA terviseametnikud on mures, et koroonaviirus levib ka seal lääneranniku kogukondade kaudu pärast seda, kui kolm inimest - üks Oregonis, üks Californias ja üks Washingtonis - nakatatusid teadmata viisil, kasvatades juhtumite koguarvu 63-ni.

"Oleme suurepäraselt organiseeritud koos maailma parimate spetsialistidega," ütles Trump.

"Meil tuleb seda väga, väga tõsiselt võtta... Valmistume ette halvimaks," jätkas ta. "Minu administratsioon on võtnud tarvitusele kõige agressiivsemad meetmed selle haiguse leviku tõkestamiseks Ameerika Ühendriikides. Oleme valmis. Oleme valmis. Täiesti valmis."