„Kergekaaluline senaator Kirsen Gillibrand, Charles E. Schumeri täielik teenija ja inimene, kes käis mitte väga kaua aega tagasi minu kontoris kampaaniaannetusi „kerjamas” (ja oleks teinud nende eest kõike), on nüüd ringis võitlemas Trumpi vastu,” kirjutas president.

Trump on juba niigi negatiivses rambivalguses, sest kolm naist süüdistavad teda uuesti seksuaalses ahistamises seoses liikumisega #MeToo.

Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders ei olnud nõus Trumpi säutsu iseloomustamisega seksuaalselt vihjavana ja ütles ajakirjanikele, et „pole kuidagi võimalik, et see oleks seksistlik”. Sandersi sõnul on Trump kasutanud samu sõnu palju kordi ka meeste kohta ning tema motiiv olevat pikaajaline mure raha korrumpeeriva mõju pärast poliitikale.

Trump ise ignoreeris hiljem ajakirjaniku küsimust Twitteris kirjutatu kohta.

Gillibrand vastas aga Trumpile kohe Twitteris: „Te ei saa vaigistada mind ega miljoneid naisi, kes on lahkunud tagaplaanilt, et rääkida sobimatusest ja häbist, mida te olete Ovaalkabinetti toonud.”

Hiljem teisel teemal antud pressikonverentsil nimetas Gillibrand Trumpi säutsu „seksistlikuks poriloopimiseks, millega püütakse teda vaigistada”.

„Ma ei jää sellel teemal vait, nagu ei jää ka naised, kes astusid presidendi vastu välja eile, ega jää ka miljonid naised, kes on marssinud alates Naiste Marsist, et astuda vastu poliitikale, millega nad nõus ei ole,” lisas Gillibrand.

Gillibrand kutsus kongressi vabariiklaste liidreid taas alustama naiste Trumpi vastu esitatud süüdistuste uurimist. „See on õige asi, mida teha, ja neid süüdistusi peab uurima. Neid peab uurima põhjalikult. See on õige asi, mida teha ja ma kutsun neid üles seda tegema, nagu peaksid ka nende valijad,” ütles Gillibrand.

Gillibrandile avaldasid toetust mitmed demokraatidest senaatorid.