„Tõesti, keegi võis seda ühel hetkel mainida,“ tunnistas Trump USA Today teatel ajakirjanikele Air Force One pardal. „Juttu tuli adopteerimisskeemist (sisuliselt sanktsioonidest -toim), mis ei ole midagi olulist.“

Ka Trumpi kampaaniaaegsete sõnavõttude põhjal võib eeldada, et ta oli juba kohtumise eel sellest teadlik. Vaid mõni päev enne kohtumise toimumist teatas ta avalikult, et tal on peagi midagi suurt paljastada oma vastaskandidaat Hillary Clintoni kohta, kelle kohta neile kompromiteerivat materjali venelaste poolt lubati.

Algselt väitis nii Trump ise kui mitu tema eraadvokaati, et riigipea kuulis oma kampaaniameeskonna kohtumisest venelastega alles nädala eest, kui ajaleht The New York Times seesuguse paljastusega välja tuli.

Ühtlasi teatas Trump laupäeval, et võtab seoses kokkumängu uurimisega tööle erinõuniku, kes hakkab haldama tema selleteemalist meediasuhtlust jm asjassepuutuvat.

Trumpi poeg avaldas sel nädalal mitu valimisteaegset elektronkirja, millest tuli välja, et ta leppis mullu teadlikult kokku kohtumise advokaadiga, kes pidi esindama Vene valitsust, mis lubas neile jagada teavet oponent Hillary Clintoni kohta osana Venemaa püüdest aidata tema isal valimistel õnnestuda.

Teadaolevalt osales kohtumisel kaheksa inimest: Trumpi kampaania poolt tema poeg Trump jr, väimees ja lähim nõunik Jared Kushner ja kampaaniajuht Paul Manafort, venelaste poolt valitsusele lähedalseisev jurist Natalja Vesselnitskaja, luurekogukonna sidemetega endine Nõukogude Liidu vastuluureagent Rinat Ahmetšin ja seni tuvastamata isik vene oligarhi Aras Agalarovi perekonnast. Ühtlasi oli kohal kohtumise korraldaja ettevõtja Rob Goldstone ja tõlk.

Vastuolulisel kohtumisel arutatut uurib osana laiemast juurdlusest eriprokurör Robert Mueller.