"Iraan on väga söakalt võtnud sõna ründamast USA varasid kättemaksuks selle eest, et USA vabastas maailma ühest suurimast terroristide liidrist (kindral Soleimanist -toim), kes tappis ameeriklasi, raskelt haavas paljusid teisi, ei tasu mainidagi neid kõiki inimesi, keda ta on oma elu jooksul tapnud, sealhulgas sadu Iraani meeleavaldajaid," säutsus Trump oma Twitteri kontol.


"Ta ründas juba Ameerika saatkonda ning planeeris veel teisigi rünnakuid. Iraan ei ole juba aastaid olnud muud, kui üks probleem," leidis riigipea.

"Las see olla kui hoiatus, et kui Iraan ründab ameeriklasi või ameerika vara, siis me ründame 52 Iraani kohta, neist mõned väga kõrgel tasemel ja olulised Iraanile, Iraani kultuurile ning nendele sihtmärkidele ja Iraanile endale," teatas Trump.


USA riigipea sõnul sümboliseerib sihtmärkide arv 52 ameeriklast, kes peeti Teherani poolt kinni sealses Ameerika saatkonnas ja vangistati enam kui aastaks pärast 1979. aasta islamirevolutsiooni, selgitas riigipea.

Trump jätkas suurte tähtedega, ähvardades, et rünnak "TULEB KIIRE JA VÄGA TUGEV". "USA ei soovi rohkem ähvardusi!" teatas ta.

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei tõotas reedel, et Soleimani tapmise eest ootab ameeriklasi karm kättemaks. „Kõik sõbrad nagu ka vaenlased teavad, et vastupanu tee jätkub ning mudžaheede ootab sellel õnnistatud teel kindel võit.”

Ajatolla ülistas Soleimanit, öeldes, et selle eest suremine, mille eest ta võitles, oli kindrali suur soov. „Aastaid oli tema soov saada märtriks ja lõpuks andis jumal talle oma kõrgeima ameti,” teatas Khamenei, lisades, et „tema puhast verd valati inimolenditest kõige rikutumate käe läbi”.