„Kelly on teinud suurepärast tööd meie riigi esindamisel ning mul ei ole mingit kahtlust, et tema juhtimise all saab meie riik olema esindatud kõrgeimal tasemel. Õnnitlused Kellyle ja kogu tema perele“ säutsus president Trump oma Twitteri kontol.



Teade Crafti nimetamisest uuele ametikohale tuli nädal pärast seda, kui USA endine teleankur ja välisministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert, kellel president Donald Trump palus algselt lahkuva Nikki Haley asemel hakata USA suursaadikuks ÜRO juures, otsustas ootamatult ametikohast loobuda.

48-aastane Nauert on endine ajakirjanik ja vabariikliku suunitlusega telekanali Fox News saatejuht. 2017. aastal vahetas ta oma ajakirjanikukarjääri riigiteenistuse vastu, kui president Trump tegi talle ettepaneku asuda tööle välisministeeriumi pressiesindajana, kust pärast lühiajalist teenistust paluti tal pärast Haley lahkumist edasi suunduda USA suursaadikuks ÜRO juures.

Otsus ametist loobuda sai teatavaks eelmisel laupäeval, kui Nauert avaldas pöördumise, öeldes, et seoses „kahe viimase kurnava kuuga“ tema perekonna jaoks, otsustas ta just „oma perekonnale mõeldes sellest ametikohast loobuda“.

USA vabariiklaste tõusev täht Nikki Haley teatas oktoobris, et astub tagasi USA suursaadiku kohalt ÜRO-s. Trump ütles toona, et Haley rääkis talle juba kuus kuud varem, et mõtleb lahkumisele aasta lõpus, et võtta veidikeseks aeg maha.

46-aastane Haley ise ütles, et tal ei ole kindlaid tulevikuplaane, aga ta viitas erasektorisse naasmisele. Ta vaigistas spekulatsioone, et võib järgmistel presidendivalimistel Donald Trumpile väljakutse esitada, kuigi seda temalt arvatakse.