Kui ajakirjanik küsis Las Vegase ülikooli meditsiinikeskuses, kas Ühendriikidel on relvavägivalla probleem, tõrjus Trump selle küsimuse, vahendab ABC News.

„Me ei hakka sellest täna rääkima,“ ütles Trump. „Sellest me ei räägi.“

Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders ütles esmaspäeval, et esimesed päevad pärast tulistamist ei ole õige aeg poliitiliseks debatiks, kuid mitmed Washingtoni kongresmenid ja administratsiooni kriitikud väitsid, et selles küsimuses tuleb tegutsema hakata viivitamatult.

64-aastane Stephen Paddock avas pühapäeva õhtul Las Vegase Mandalay Bay hotelli ja kasiino 32. korruselt tule all toimunud kantrimuusikafestivali publiku pihta, tappes 58 ja haavates sadu inimesi.

Trump kohtus Las Vegases lisaks ohvritele ka hädaabiteenistuste töötajate, meedikute ja kohalike ametnikega.

„Teeb väga uhkeks olla ameeriklane, kui näed tööd, mida nemad on teinud,“ ütles Trump meditsiinikeskuse töötajate kohta.

Tulistaja Paddockit nimetas Trump haigeks ja nõrgamõistuslikuks meheks ja küsis ametnikelt, kas neil on uudiseid Paddocki motiivi kohta. Seni ei ole.

Trump mainis ka korrakaitsjate ja festivalikülastajate kangelastegusid.

„Õuduse sügavustes leiame me alati lootust meestest ja naistest, kes riskivad oma eludega meie omade eest,“ ütles Trump.