Iraani juhtkond ei mõista sõnu nagu „viisakas” või „kaastunne”, pole kunagi mõistnud,” kirjutas Trump Twitteris. „Kahjuks mõistavad nad vaid jõudu.[...] Mistahes Iraani rünnak mistahes Ameerika [sihtmärgi] vastu toob kaasa jõulise ja ülekaaluka vastuse. Mõnel pool tähendab see täielikku hävitamist.”

Hiljem ütles Trump Valges Majas ajakirjanikele, et on valmis Iraaniga läbi rääkima, kui riik seda soovib. „Nende riigi majandusel ei lähe üldse hästi, aga seda saab väga kiiresti ja hõlpsalt muuta,” ütles Trump. „Aga nende juhtkonna vaenulikkus peab lõppema. Loodan, et nende juhtkond saab ametis jätkata ja teha head tööd, aga nad peaksid meiega rahumeelselt rääkima.”

Eile teatas Trump uutest sanktsioonidest Iraani riigipea ajatolla Ali Khamenei ja teiste kõrgete ametnike suhtes. Otsust põhjendati Omaani lahes tankeriliiklust häirinud rünnakute ja USA luuredrooni allatulistamisega möödunud nädalal.

Iraani president Hassan Rouhani ütles eile telepöördumises, et ajatolla-vastastel sanktsioonidel pole tähendust, kuna Khameneil puuduvad välismaised varad. „Ükski tervemõistuslik inimene ei astuks sellist sammu,” lisas Rouhani. „Valge maja vaevleb vaimupimeduses.”

Õhtuses telefonikõnes Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga kordas Rouhani, et Euroopa pool peab täitma rahvusvahelise tuumaleppega seoses antud majanduslikke lubadusi. Vastasel korral lõpetab riik järk-järguliselt leppe nende punktide täitmise, mis puudutavad rikastatud uraani ladustamist, öeldakse presidendi kodulehel.

„USA droon tulistati alla Iraani kaitsesüsteemi poolt, kui see Iraani õhuruumi rikkus ja ohtratest hoiatustest välja ei teinud,” lisas Rouhani. „Kui ameeriklased kavatsevad uuesti Iraani õhuruumi rikkuda, on Iraani relvajõud valmis neile otsustavalt vastama.”