„Mõne päeva eest kuulutasin ma, et libameedia on rahva vaenlane, ja nii see ka on – tegemist on rahva vaenlastega,“ ütles president konservatiivide kogunemisel CPAC.

Trump nimetas mitme konservatiivse uudistekanali ajakirjanikke ausateks ning lubas jätkuvalt kaitsta põhiseaduse esimest parandust, mis ajakirjandusvabaduse sätestab, kuid ütles ühtlasi, et „libameedia ei räägi tõtt“.

Ta avaldas arvamust, et ajakirjandus peaks loobuma anonüümsete allikate kasutamisest ning lubas, et administratsioon „võtab selle osas midagi ette“, täpsustamata, kas ta mõtles selle all midagi enamat kui üldist kriitikat.

„Neid allikaid ei ole olemas. Nad mõtlevad oma uudised välja,“ süüdistas president.

Trumpi ärritab, kuidas ajakirjandus kajastab tema administratsiooni tegevust ja tema kampaaniameeskonna võimalikku seotust Venemaa ametnike ja eri ametkondadega presidendikampaania ajal. Viimast uurib hetkel Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Trump kuulutas esmakordselt nädala eest, et meedia on „Ameerika rahva vaenlane“.

„VALEUUDISTE meedia (läbikukkunud @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) näol ei ole tegu minu vaenlaste, vaid Ameerika rahva vaenlastega,“ säutsus president toona.