Kuigi USA riigisekretär Rex Tillerson teatas, et ei tema ega president pole seaduseelnõu üle just „eriti rõõmsad“, allkirjastas president siiski täna eelnõu kokkulepitult.

Tillerson on väljendanud ennast ja presidenti valdavat rahulolematust Kongressi poolt läbi lastud sanktsioonide eelnõuga, kuna seadusandlik võim jätab sellise tegutsemisega Trumpile erinevalt eelmistest presidentidest vähem tegutsemisvabadust sanktsioonide täideviimisel. Ei Tillerson ega Trump ei näe sanktsioonide kasulikkust rahvusvaheliste suhete arengusse.

President Trump kirjutas seaduseelnõule alla peale tema poolt pakutud paranduste täideviimist. Hoolimata dokumendile alla kirjutamisest süüdistab ta Kongressi endale põhiseadusega tagatud mõjupiirkonnast üle astumises.

Seaduseelnõud, mis allkirjastati Valges Majas privaatselt, sisaldab endas ka sanktsioone, mis puudutavad nii Iraani kui ka Põhja-Koread.
Venemaa on jõudnud astuda vastukäigu, nõudes USA diplomaatide arvu märkimisväärset vähendamist Vene riigi territooriumil.

Venemaa eitab endiselt õhus hõljuvaid süüdistusi, mille kohaselt olevat riik sekkunud USA 2016. aasta presidendivalimistesse. Kokkumängu Venemaaga eitab jätkuvalt ka Donald Trump ise.