Trumpi täpsed sõnad olid järgmised:

KÜSIMUS: Ma tahaksin teada, kui te saaksite presidendiks, kas te tunnustaksite (kuuldamatu) Krimmi Venemaa territooriumina? Ja samuti kas USA kaotaks sanktsioonid, mis on (kuuldamatu)?

TRUMP: Me vaatame seda. Jah, me vaatame.

Washington Post märgib, et väljend „me vaatame seda“ („we’ll be looking at that“) on Trumpi jaoks nii-öelda valvevastus, kui temalt küsitakse midagi, millele ta mõelnud ei ole. Ta ütleb seda tihti.

Krimmi tunnustamine Venemaa osana on aga Washington Posti teatel miski, mida keegi USA välispoliitika peavoolus „ei vaata“, ning kui Trump seda tõesti kaaluks, võib kihla vedada, et see teeks Venemaa väga õnnelikuks.

Lisaks sellele ütles Trump kolmapäeval, et loodab, et Venemaa saab oma käsutusse Hillary Clintoni riigisekretärina töötamise ajast pärinevad e-kirjad.

„Neil on ilmselt tema 33 000 e-kirja samuti. Ma loodan, et neil on,“ ütles Trump ning lisas hiljem: „Venemaa, kui sa kuuled, ma loodan, et sa suudad leida need 30 000 e-kirja, mis on kadunud. Ma arvan, et meie press autasustab sind selle eest võimsalt.“