Trump oli juba varem suurkogu avalikud üritused viirusemurede tõttu Põhja-Carolinast üle viinud. Lõuna poole liikus aga ka viiruse raskuskese ning suurkogunemine Jacksonville’is muutus üha suuremaks tervise- ja poliitiliseks riskiks. Trump ja tema nõunikud kartsid, et suured peod ning „informatsiooni- ja reklaamiprogramm” Floridas annaks lõpuks presidendile tagasilöögi, vahendab Associated Press.

„See on teistmoodi maailm ja see jääb selliseks mõnda aega,” ütles Trump oma otsust Valge Maja koroonaviiruse briifingul selgitades. „Suurkogu jaoks ei ole õige aeg.”

Trump otsustas vabariiklaste suurkogu tseremoniaalsed osad Floridasse üle viia vaidluse tõttu Põhja-Carolina osariigi demokraatidest juhtidega, kes polnud nõus, et peetakse suurüritus siseruumides, kus on on massiliselt ima näomaskideta inimesi.

Suurkoguplaanid Floridas hakkasid aga peaaegu kohe pärast teatavaks tegemist luhtuma, sest nakatumine kasvas Floridas ja ka mujal USA-s hüppeliselt.

Trump ütles, et kavatseb pidada oma nominatsiooni vastuvõtmise kõne alternatiivses vormis, mis ei ole veel kindlaks määratud, võib-olla interneti teel. Kampaaniamänedžer Bill Stepien ütles, et siiski „pakutakse põnevat, informatiivset ja entusiastlikku programmi, et vabariiklased saaksid tähistada president Trumpi ja asepresident Pence’i nomineerimist”.