USA president Donald Trump hoiatas ööl vastu tänast oma Twitteri kontol, et võtab Iraani ameeriklaste surma korral vastutusele, vahendab Yle.

Ta viitas pühapäeval toimunud ohvriteta raketirünnakutele USA saatkonna vastu.

"Meie Bagdadi saatkonna pihta tulistati pühapäeval rakette. Arvake ära, kust need tulid: Iraanist," säutsus Trump. "Oleme kuulnud sepitsusi ka tulevastest rünnakutest ameeriklaste vastu Iraagis."

"Annaksin Iraanile sõbralikku tervisenõu: kui mõni ameeriklane sureb, pean Iraani vastutavaks. Mõelge järele," hoiatas riigipea.

USA välisministeeriumi avalduse kohaselt ei saanud pühapäevases raketirünnakus keegi surma, ent kahjustada sai saatkonna hoone. Välisministeerium märkis, et rünnakuga ei püütud ohvritest hoiduda.

3. jaanuaril möödub aasta, kui Trumpi korraldusel antud raketilöök tappis Bagdadis Iraani kõrge kindrali Qassem Soleimani. Toonase rünnaku järel kardeti, et Soleimani surm süvendab pingelist olukorda piirkonnas veelgi, kuid hirmud ei realiseerunud. Soleimani surma-aastapäeva lähenedes on aga pinged taas teravnenud ja USA kahtlustab Iraani kättemaksu haudumises.