Clintonit toetab 44 ja Trumpi 40 protsenti tõenäolistest valijatest, selgub viimasest uuringufirma Ipsos küsitlusest, mis näitab, et kinnisvaramoguli sellenädalane sõnum, et valimistel võib toimuda pettusi tema kahjuks, köidab vabariiklaste positiivset tähelepanu, vahendab uudistagentuur Reuters.

Trump suutis oma üleriigilist toetusreitingut nädalaga kolme protsendipunkti võrra kasvatada.

Ühtlasi viitab see sellele, et Trump hakkab taastuma skandaallist, mis puhkes kahe nädala eest, kui avaldati 2005. aastast pärit videolindistus, milles toona 59-aastane Trump rääkis naiste seksuaalsest ahistamisest ja nende käperdamise loomulikkusest.

Viimase kahe nädala jooksul süüdistas 10 naist presidendikandidaati aastatetaguses seksuaalses ahistamises. Trump tõrjus kõiki süüdistusi, öeldes, et naiste jutul ei ole all mingisugust tõepõhja.

Jätkuvalt on vabariiklastest kõigest 50% valmis aksepteerima demokraadist Hillary Clintoni võitu, samal ajal kui suisa kaks kolmandikku usub, et Clintonil õnnestub võita pelgalt pettuse kaudu.

Trump kutsus reedel kampaaniaüritusel Põhja-Carolinas Fletcheri linnas inimesi valima minema. „Ma olen peaaegu kindel, et kui inimesed lähevad valima, siis ma võidan,“ kuulutas ta.