Trump säutsus reedel oma Twitteri kontol, et tänu tema valitsuse heale tööle viimasel kahel aastal on mitmetes osariikides „suhtumine Õigusele Elada uus ja positiivne“ ning selle säilitamiseks tuleb konsevatiividel järgmistel valimistel hoida kokku, vältimaks keeldude tagasipööramist, vahendab uudisteportaal BBC News.

„Me peame kokku hoidma ja võtma Võidu Elule 2020. aastal. Kui me oleme rumalad ega hoia ühte, siis kogu meie raske võitlus Elu eest võib ja saab kiiresti kaduma,“ hoiatas ta.

Trump märkis siiski, et „nagu enamik inimesi teab, ja neile, kes tahavad teada, olen ma tugevalt Elu toetav, va kolmel juhul - vägistamine, intsest ja vajadusel kaitsta ema elu“, andes mõista, et ilma eranditeta keeldu, mida püüab kehtestada mitu USA lõunaosariiki, ta isiklikult siiski ei usu.

Alabama värske seadusemuudatuse kohaselt ei ole aborti võimalik teha üheski raseduse staadiumis, sh verepilastuse ja vägistamise korral ega ka juhul, kui rasestunu ise on alaealine. Ainsa erandina on võimalik rasedus katsestada olukorras, kus esineb oht ema elule.

Abordiõiguse toetajatena nimetas Trump reedel „vasakäärmuslasi“, märkides, et seoses nende „toetusega hilise staadiumi abordile (ja hullemale) - paneb see teema neid hulluma“.