Tragöödia sai alguse koidikul, kui suur seltskond läks randa ujuma ning üks nendega kaasas olnud laps hakkas vee alla vajuma. Inimesed tormasid teda ükshaaval päästma, mille tagajärjel kõik uppusid. Alexandria turismi ja kuurortide administratsiooni teatel leidis intsident aset umbes kella viie aja hommikul rannas, mis oli pandeemia tõttu suletud ja sel põhjusel päästeteenistuste poolt katmata, vahendab uudisteagentuur AP.

Hiljuti tühistati randade külastamise ja meres ujumise keeld ainult hotellide ümbruses ja mõnedes erarandades. Avalikesse randadesse ei tohi endiselt lõõgastuma ega ujuma minna. Võimude väitel proovivad paljud minna kaugematesse randadesse, kus patrullid neid ei märka, või siis kasutada ujuma minemiseks varajasi hommikutunde.

Alexandria lähistel El-Agami piirkonnas asuv Palm Beach on juba ammu tuntud oma surmavate vete poolest, teatab kohalik meedia. Igal aastal esineb seal tugevate hoovuste, vahuvete ja kiviste kallaste tõttu uppumisi.

2018. aastal suri seal vaid ühe nädala jooksul 21 inimest, pärast mida kohalikud võimud keelasid ranna kasutamise. Toona juurdepääs sellele blokeeriti.