Hertsog toimetati tervisemuredega haiglasse reedel, vahendab uudistekanal BBC.

Ta tänas täna inimesi soojade sõnumite eest ja ütles, et tunneb end juba paremini.

Tänavune aasta oli printsi jaoks eriline, sest ta murdis kõige kauem elanud kuninglike inimeste esikolmikusse. Et Philipist saaks kõige vanem elav liige, tuleb tal elada 102-aastaseni. Täpselt nii kaua oli meie hulgas Gloucesteri hertsoginna, printsess Alice, kes suri 15 aastat tagasi. Teine koht rekordiraamatus kuulub aga Philipi ämmale, kuninganna Elizabethile, kes suri 101-aastaselt.

Tormiline aasta algus

Aasta algus oli väärikas eas mehele aga tormiline.

98-aastane Philip pääses jaanuaris imekombel suuremate vigastusteta, kui tema Land Roveri maastur teise autoga kokku põrkas ja külili paiskus Appi tõtanud pealtnägija tiris printsi katuseluugi kaudu autost välja.

Autos, millega prints kokku põrkas, oli 10-kuune laps, kes pääses õnneks vigastusteta, ja kaks naist, kellest üks toimetati haiglasse käe- ja teine põlvevigastusega.

Tunnistajate sõnul oli prints pärast õnnetust šokis ja seda ta tunnistas oma pressiesindaja vahendusel ka ise. Ta ütles, et õnnetuse hetkel pimestas teda ere päike, mida ta kordas ka oma kirjas teises autos olnud inimestele, kelle ees ta vabandas.

Õnnetuse hetkel oli Philip kaine.

Vaid kaks päeva pärast õnnetust tabati Philip aga autoroolist kinnitamata turvavööga. Ida-Inglismaal asuva Norfolki krahvkonna politsei pressiesindaja sõnul võeti printsiga ühendust, kui ajakirjandusse jõudis foto, kuidas 98-aastane mees pärast haiglast lahkumist kinnitamata turvavööga ringi kihutab. Ta kutsuti korrale.

Veebruaris teatas Buckinghami palee, et Philip loobub oma juhiloast vabatahtlikult.