Konservatiivse päevalehe Svenska Dagbladet suures esiküljeloos kirjutatakse, et ost on ajastatud kõige halvemale võimalikule hetkele, sest Nordea koondab parajasti 2000 töötajat, vahendab Kauppalehti.

Leht vihjab ka sellele, et korteriost on spekulatsioon Stockholmi ülekuumenenud korteriturul ja imestab, miks tahab pank oma rahaga riskeerida ajutiselt Stockholmis elava juhi pärast.

Taanlane Clausen on seni elanud panga poolt talle üüritud korteris.

Nordea põhjendab juhatuse tehtud investeerimisotsust sellega, et „paljurahvuseline pank peab kindlustama, et võib tööle võtta kõige sobivama tegevjuhi, kes võib töötada ja elada Stockholmis, ilma et tema ja tema pere peaksid katkestama sideme kodumaaga, kus see ka ei asuks“. Eeldatakse, et tegevjuht kasutab korterit ka esindusruumidena.

Clauseni palk oli eelmisel aastal kokku umbes 1,1 miljonit eurot, lisaks sellele maksti erinevaid hüvitisi, nagu korterihüvitist umbes 31 000 eurot.

Teiste suurte Rootsi pankade juhtidest vaid Handelsbankeni juht Pär Boman elab panga üüritud korteris, tema oma kodu on Linköpingis. SEB juht Annika Falkengren ja Swedbanki juht Michael Wolf elavad oma korterites.