"See oli katastroofiline otsus, millega mul tuleb elada kogu oma ülejäänud elu," sõnas Prescott. "Ei lähe mööda päevagi, mil ma ei mõtleks meie otsusele sõtta minna. Briti sõduritele, kes kaotasid oma riigi eest elu või said vigastada. 175 000 tsiviilisikule, kes surid Pandora laeka tõttu, mille me Sadam Husseini kõrvaldamisega avasime."

Tema sõnul ei jaganud endine peaminister Tony Blair valitsusjuhina otsuste tegemiseks piisavalt infot.

"Ma vabandan," lisas endine asepeaminister, kes hääletas toona valitsuskabinetis invasiooni poolt.

Suurbritannia otsus rünnata ja okupeerida esimest korda pärast Teist maailmasõda suveräänne riik oli „äärmuslikult raske”, kuid Tony Blair tegi seda mittesõjalisi sekkumise variante ammendamata, Iraagi ohtu suurendades, paljuski enda usule toetudes ja luureandmeid alusetu kindlusega esitades, selgus sel nädalal kauaoodatud ametlikust raportist.

Blair aga ütles raportit kommenteerides, et ta ei kavatse vabandada, kuna langetaks samasuguse otsuse ka täna. "Ma võin vigu kahetseda ja ma võin kahetseda paljusid sellega seotud asju, aga ma usun tõesti - mitte ainult seda, et me tegutsesime headel eesmärkidel ja et ma tegutsesin heauskselt -, vaid ka seda, et me oleksime praegu halvemas olukorras, kui me poleks sellisel viisil käitunud. On võimalik, et ma eksin siinkohal täielikult," märkis ta.