Teisipäeva õhtul moodustati Ukraina Ülemraadas uus koalitsioon, kuhu kuulub Julija Tõmošenko Blokk (BJuT), Litvini Blokk (BL) ja presidendimeelne blokk Meie Ukraina-Rahvuslik Omakaitse (NUNS). Eelmine BJuTi ja NUNSi koalitsioon lagunes juba septembris, teatab RIAN.

Lisaks valiti eile ka uus spiiker, kelleks sai omanimelise bloki esimees Vladimir Litvin. Raada esimehe koht oli vakantne juba alates 12. novembrist, mil NUNSi kuuluv Arseni Jatsenjuk erru läks.

„Fraktsioon Julija Tõmošenko Blokk (BJuT), suurem osa fraktsiooni Meie Ukraina-Rahvuslik Omakaitse (NUNS) saadikuid ja Litvini Blokk (BL) moodustasid uue parlamendikoalitsiooni ning valis Ülemraada esimeheks Juri Litvini – sellega ületati poliitiline kriis,“ ütles Julija Tõmošenko.

Tõmošenko ütles, et need ümberkorraldused raadas on vajalikud selleks, et ühendada kogu parlamenti. Uus meeskond hakkab peaministri sõnul töötama juba vastuvõetud kriisivastase tegevusprogrammi kontekstis, kirjutab infoagentuur UNIAN.

„Arvan, et lähipäevil me suudame tugevdada valitsuse koosseisu uute inimestega. Ma arvan, et lähemate päevade jooksul me saame nimetada ka täieliku riigivarade fondi ja monopolide vastase komitee juhatuse... On lootust, et riik hakkab toimima,“ ütles Tõmošenko täna hommikul veel praeguse koosseisuga valitsuse istungit avades.

Uuel koalitsioonil on nüüd raadas 248 häält. Enamuseks on vajalik 226 mandaati 450st.