„Selles vastasseisus Venemaaga ei ole me üksi. 1994. aastal kirjutas Ukraina alla Budapesti memorandumile koos USA, Suurbritannia ja Venemaaga meile täielike garantiide andmise kohta vastutasuks meie loobumise eest tuumarelvast. Venemaa rikkus täna tõsiselt oma kohustusi ja tungis meie territooriumile. Aga ma olen veendunud, et USA ja Suurbritannia ei riku mitte kunagi seda memorandumit ning kaitsevad kõigi võimalike jõududega ja usaldusväärselt rahu Ukrainas,“ öeldakse Tõmošenko pühapäeval tehtud avalduses, vahendab Interfax-Ukraina.

Vladimir Putin mõistab hästi, et kuulutades meile sõja, kuulutab ta selle sealhulgas ka meie julgeoleku garantidele, nimelt USA-le ja Suurbritanniale. Ma tahan teile kindlalt öelda: ma ei usu, et Venemaa ületab selle piiri, aga kui ületab, siis kaotab kindlasti. Just see peab olema meie rahvusliku rahu alus,“ rõhutas endine peaminister.

„Aga juba täna on selgelt näha, et kui Ukraina oleks varem NATO-sse astunud, oleks selline agressioon põhimõtteliselt võimatu olnud,“ kinnitas Tõmošenko.