„See Janukovõtši avaldus annab veel kord tunnistust sellest, et see inimene, kes oli kord Ukraina president, on täna tegelikkuses muutunud tööriistaks võitluses Ukraina vastu, Ukraina rahva vastu ning on praktiliselt muutunud Ukraina iseseisvuse hävitamise tööriistaks,“ ütles Tõmošenko reedel, vahendab Interfax-Ukraina.

Tõmošenko rõhutas, et iga oma avalduse eest, mis kutsub üles separatismile, vägede sisseviimisele Ukrainasse, seadusliku võimu kukutamisele, Ukraina iseseisvuse hävitamisele ja sõjategevusele Ukraina vastu, iga sellise avalduse eest annab Janukovõtš Tõmošenko veendumuse kohaselt aru kohtu ees ja saab seadusliku karistuse.

Tõmošenko väljendas samas kahtlust, kas Vene meedias ilmunud Janukovõtši avaldus kuulub tõesti temale.

„On absoluutselt teadmata, kas see on Janukovõtši avaldus või ei ole Janukovõtši avaldus, sest need on lihtsalt mingid kirjalikud teated, mida levitavad Venemaa massiteabevahendid,“ ütles Tõmošenko.

Janukovõtš kutsus reedel Vene meedias levitatud avalduses korraldama referendumid Ukraina kõigis regioonides nende staatuse kohta ning teatas ka Regioonide Parteist väljaastumisest.