Tolokonnikova sõnul ei kavatse ta lõpetada poliitilist tegevust või Venemaalt lahkuda. Ta lisas, et tunneb vastutust nende kinnipeetavate eest, kes jäävad trellide taha, ning kavatseb neid toetada koos Maria Aljohhinaga ühise inimõiguste kaitse projekti raames. Tolokonnikova teatas ka, et vanglasüsteem on tegelikkuses Vene riigi mudel, vahendab Lenta.ru.

Tolokonnikova teatas, et hakkab nõudma Venemaa föderaalse karistuste täideviimise teenistuse (FSIN) Mordva valitsuse juhi kindral Oleg Simtšenkovi ametist tagandamist, teatas Twitteris Tolokonnikova mees Pjotr Verzilov.

„Meil on vaja kõrvaldada võimult FSIN-i Mordva valitsuse ülem kindral Simtšenkov. Teiste hulgas tegelen sellega mina,“ teatas Tolokonnikova, kelle sõnul ei muutu vastasel juhul Mordva kolooniates midagi ning inimesi tapetakse jätkuvalt nii moraalselt kui ka füüsiliselt, vahendab Lenta.ru.

Intervjuus telekanalile Dožd ütles Tolokonnikova, et jutt käib FSIN-i mõnede ametnike eraldiseisvatest kuritegudest. Oma tööd ausalt tegevate ametnike vastu tal aga pretensioone ei ole.

Tolokonnikova tegi selle avalduse kohe peale väljumist Krasnojarski haiglast, kus ta viimasel ajal oma karistust kandis. Tolokonnikova üleviimine Krasnojarski kraisse oli seotud tema kaebustega Mordva koloonia juhtkonna peale. Üleviimine õnnestus Tolokonnikoval saavutada pikaaegse näljastreigi hinnaga, mille tõttu ta pärast tapiga Krasnojarskisse toomist ka haiglasse paigutati.

Tolokonnikova sõnul kestis tööpäev Mordva koloonias 16-17 tundi ja pooleteise kuu kohta oli üks puhkepäev. Koloonias oli Tolokonnikova sõnul ka mitteametlik karistuste süsteem ning koloonia asejuht ähvardas teda.