Ametnikud kinnitavad, et mõned näolõikused ei muuda Riia mainet üleöö. Iluoperatsioonide tööstusse investeeritakse osana laiemast programmist, mille raames on suletud kahtlasi ööklubisid ja loodud turismipolitsei, kirjutab The Times.

Linnavõimude toetusel on kaheksa kohalikku meditsiiniettevõtet ühinenud Baltic Care’i nimelisse allianssi, mis on avanud konsultatsioonipunkti Londonis ja kavatseb järgmise sellise avada Stockholmis.

„Me tahame, et rohkem turiste, rohkem britte tuleksid siia iluoperatsioonidele või näiteks hambaid ravima,” ütles Riia linnapea Nil Ušakov. „Purju võib ennast endiselt juua, aga te võite lasta ka oma hambaid parandada ja hinnad on märkimisväärselt madalamad.”

33-aastane Ušakov üritab linna mainet puhtaks pesta ja, siseministri väljendit kasutades, „Inglise sead”, kes vabadussamba pihta urineerivad, eemale peletada.

Meditsiinituristide kohalemeelitamise kampaaniat juhib dr Jānis Zaržeckis, kes on üks Läti juhtivaid ilukirurge. Zaržeckise sõnul on kampaania positiivne kõrvalmõju ka see, et kohalikud arstid ja õed jäävad Lätisse, mitte ei pea välismaal tasuvamat tööd otsima.