"Kui kaua ja kui palju traagilisi surmi on vaja, enne kui maailm võtab selge moraalse seisukoha?" küsis eksiilvalitsuse peaminister Lobsang Sangay teisipäeval tehtud avalduses BNS-i vahendusel.

Sangay ütles, et rahvusvaheline kogukond ei tohiks jääda passiivseks Sichuani provintsis toimuva vägivalla suhtes ja sõnas, et on "ülim aeg sekkuda, et edasine verevalamine ära hoida".

"Ülemaailmse kogukonna vaikus saadab Hiinale selge sõnumi, et tema repressiivseid ja vägivaldseid meetmeid Tiibeti pingete käsitlemisel peetakse aktsepteeritavaks," lisas Sangay ja nimetas Hiina käitumist ebamoraalseks.

USA väljendas teisipäeval "tõsist muret" teadete üle veristest kokkupõrgetest.

Inimõigusrühmituse ja Tiibeti eksiilvalitsuse teatel avas Hiina politsei teisipäeval Sichuani provintsi Seda maakonnas tiibetlastest meeleavaldajate pihta tule, tappes kaks inimest. Esmaspäeval sai samasuguses aktsioonis surma üks ja vigastada hulk inimesi.

Hiina politsei kinnitas kolmapäeval, et oli tiibetlastega asustatud piirkonnas sunnitud "märatsejate" vastu tulirelva kasutama.

Riikliku uudisteagentuuri Xinhua kohaselt ründas vihane rahvahulk teisipäeval Sichuani provintsi Seda maakonnas korrakaitsjaid, kellest 14 olevat vägivallas vigastada saanud.

Hiina võimud süüdistasid sündmuste järel "välismaiseid setsessioniste" katses valitsust diskrediteerida.