The Suni agent infiltreerus kuritegelikku rühmitusse, mis pakkus valepasse ja -viisasid ning võimalust pääseda Londoni olümpiamängudele „teenindava personalina“.

Rangest turvakontrollist aitasid The Suni teatel mööda hiilida korrumpeerunud Pakistani ametnikud ja reisifirmade töötajad, kes tegid salaja koostööd tuntud poliitikuga.

Kõigepealt anti The Suni agendile ehtne Pakistani pass vale nimega. Siis rääkis juhtiv Lahore'i poliitik Abid Chodhary, kuidas ta võib organiseerida 7000 naela (ligi 9000 euro) eest kahekuulise viisa ning sokutada mehe Pakistani koondist saatva personali liikmena Londoni olümpiamängudele.

The Sun filmis salaja Chodharyt, kui viimane seletas, kui lihtne on pääseda olümpiakülla, maskeerudes sportasi teenindava meeskonna liikmeks. Väidetavalt oleks saanud osa võtta ka reedel toimuvast olümpiamängude avatseremooniast.

Mitte ühelgi hetkel ei küsinud Pakistani korrumpeerunud ametnikud, miks oli The Suni agendil vaja salaja Suurbritanniasse pääseda.

The Sun teavitas Suurbritannia välisluureteenistust MI6, siseministeeriumi, piirivalveagentuuri ja Pakistani pealinnas Islamabadis asuvat Briti komisjoni, mis alustasid juurdlust.