Avaldatud teave tekitas uusi küsimusi Peskovi rikkuse ja selle kohta, kuidas tema ja ta naine Tatjana Navka saavad endale ülirikast eluviisi lubada. Mehe elustiilist annab aimu seegi, milline nägi välja Vene oligarhide peoretk Tallinna.

Venemaa opositsiooniliidrid on Peskovi elustiili korduvalt kritiseerinud pärast tema kuulsusrikast pulma 2015. aastal. Ta abiellus kuulsa meisterjäätantsijaga, kes võitis 2006. aastal Venemaale kulla. Venemaa kodanikust naine elas ja koolitas noori sportlasi rohkem kui kümme aastat USA-s.

Ehkki iseenesest jõukas, viitavad The Guardiani juhtimisel tehtud uuringud abielupaari varale ja kulutustele, mis on suuremad, kui seni oli teada.

2014. aasta oktoobris ostis Navka kaasaegseima kinnisvara Moskva lähedal Rubljovkas, kus elavad Venemaa president Putin ja paljud riigi valitsevast eliidist.

Tretja Ohhota külas asuv maja on üks Venemaa kõige kallimatest kinnisvaradest. 2012. aasta detsembris pakuti seda müügiks hinnaga 15,6 miljonit dollarit.

The Guardiani teatel ostis Peskovi abikaasa Navka 2014. aasta oktoobris maatüki pealinnast läänes asuvasse külla 300 miljoni rubla (7,1 miljonit dollarit) eest - 8,5 miljoni dollarise allahindlusega. Hind sisaldas kahte maatükki, mis maksavad 3,5 miljonit dollarit. Navka sisustas maja aastatel 2013-15, konsulteerides oma abikaasaga kõikides küsimustes alates jõusaalivarustusest ja lõpetades ökosauna valimisega. Küprose butiigist tellitud kaubad maksid veel üle 500 000 euro.

Maja müünud endine omanik Khaldarov ütles, et Navka üüris oma kodu poolteist aastat enne, kui selle omale soetas, makstes selle pealt kõik vajalikud maksud. Avalikkusele suhteliselt tundmatu Khaldarov on Usmanovi kunsti, teaduse ja spordi heategevusfondi direktori asetäitja.

Peskovi kulutused on olnud Venemaa opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi pideva jälgimise all. 2015. aastal süüdistas viimane Peskovi ebaseaduslikus rikastumises pärast seda, kui Peskov ja tema abikaasa Navka veetsid väidetavalt mesinädalad maailma kalleimas jahis.

Oma pulmatseremoonial Sotšis nähti Peskovi randmel 625 000 dollarilist kella. Peskov ütles, et kell kingiti talle abikaasa poolt.

The Guardiani andmetel tegid Peskov ja Navka plaane veelgi suurejoonelisema maatüki ostmiseks Moskva piirkonna eksklusiivsel krundil, mis kuulub suurärimees ja arendaja Aras Agalarovile.

2018. aasta märtsis kiitis Agalarov isiklikult ehitusettepaneku maatükil nimega Rešnaja #27, näitavad dokumendid. Krunt asub Venemaa ülirikaste jaoks mõeldud jõekaldal, kus on ka golfiväljak ja privaatrand.

2017. aastal palkas abielupaar arhitektuuribüroo Zampolin & Associates, mis asub Westwoodis New Jerseys, et rajada uus minipalee, mida tuntakse Jankava residentsina.

Firma asutaja Bob Zampolin lendas Moskvasse, et Navkaga disainilahendusi arutada. Tema ettepanekus oli 2400 ruutmeetrit elamispinda, eraldi sissepääs töötajatele, bassein, spaa, kümblustünn, saun, suur elutuba ja raamatukogu.

Projekt oli aktiivne 2018. aasta keskpaigani. Selle praegune staatus on ebaselge.

Abielupaaril on varasematest suhetest lapsed ja 2014. aasta augustis sündis neil ka tütar. Nad on veetnud perepuhkusi Maldiividel, Dubais ja Prantsuse suusakeskuses Courchevel.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov on olnud Putini usaldusisik juba 20 aastat ja teda peetakse Venemaa üheks mõjuvõimsamaks inimeseks.