Vološin, kes on töötanud nii Boriss Jeltsini kui ka Putini administratsioonis, omab avaldamata osalust Houstonis tegelevas firmas, mis hiljuti sõlmis multimiljardilise ekspordilepingu Hiinaga.

Vološin on üks viiest Venemaa investoritest, kes American Ethane’is osalust omavad. Investorite seas on ka jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš.

2017. aasta novembris sõlmisid hiinlased ja ameeriklased omavahel kokkuleppe, et American Ethane hakkab etaani eksportima Hiinasse. President Trump juhatas kokkuleppeid ning teatas, et tänu lepingule saavad tuhanded ameeriklased endale tööd.

Kokkuleppest saavad kasu ka Venemaa investorid. Hetkel ei ole selgunud, kas Trump ja Valge Maja ametnikud olid teadlikud energiaettevõtte ja Venemaa seosega.

American Ethane’i tegevjuht John Houghtaling teatas intervjuus The Guardianile, et ettevõtte seosed Venemaaga olid asjakohastele USA ametivõimudele selgitatud. Erafirmad ei pea ametlikult oma toetajaid nimetama, aga kaks investeerijatest, Andrei Kunatbajev ja Konstantin Nikolajev, olid toodud välja firma juhatuse liikmetena.

Houghtalingu sõnul tuleb leping igati kasuks USA ja Hiina vahelise kaubandusdefitsiidi vähendamiseks. „Vene investorid ei ole mingis sanktsiooninimekirjas. Me näeme seda positiivina, et venelased Ameerikasse investeerivad. Leping vähendab märkimisväärselt Hiina sõltuvust Vene gaasist.“

Vološini osalust ettevõttes hoiti siiski saladusena. Putini lähikondlasena on Vološin riikliku taustaga isik, kelle finantsilisi tehinguid võib detailsemalt järele uurida. Vološin keeldus Guardianile kommentaare andmast.