King tunnistati surnuks kohaliku aja järgi kell 19.08 Texase osariigivanglas Huntsville’is, vahendab CNN.

Texase kriminaalõigusameti esindaja Jeremy Deseli sõnul vastas King suletud silmadega „Ei”, kui temalt küsiti, kas tal on öelda viimane sõna.

Deseli sõnul lükati hukkamist edasi, sest asi läks USA ülemkohtusse, aga kell 18.56 saadi luba jätkata.

Ohvri õde Clara Byrd Taylor, kes vaatas venna tapja surma pealt, ütles, et ei tundnud midagi.

„Ei olnud kergendustunnet,” ütles naine, kes nimetas hukkamist „lihtsalt karistuseks”.

Byrd Taylori sõnul ei näidanud King kunagi üles mingit kahetsust.

Veendunud rassistile Kingile määrati surmanuhtlus Byrdi oma auto taha aheldamise ja ligi viis kilomeetrit järel lohistamise eest Texases Jasperi lähedal. 49-aastane Byrd oli vähemalt kolm kilomeetrit sellest elus, enne kui ta keha 1998. aasta 7. juuni varastel tundidel tükkideks rebenes, vahendab ABC News.

Prokuratuuri sõnul pandi kuritegu toime, sest Byrd oli mustanahaline.

Võimude teatel oli 44-aastane King varjamatu rassist ja tal olid kehal ka vastavad tätoveeringud, näiteks puuoksa külge poodud musta mehe kujutis.

Kingi advokaadid taotlesid USA ülemkohtult hukkamise peatamist, väites, et kohtuprotsessil rikuti tema põhiseaduslikke õigusi, ega lastud tal oma süütust väljendada.

„Alates süüdistuse esitamisest läbi kogu kohtuprotsessi on hr King jäänud kindlaks enda täielikule süütusele, väites, et ta läks oma kaassüüdistatavatest ja hr Byrdist lahku veidi aega enne viimase surma ega olnud mõrva toimumispaigas kohal. Hr King ütles kaitseadvokaadile korduvalt, et tahab kohtuprotsessil esitada oma väite, et on süütu,” ütles üks advokaatidest A. Richard Ellis petitsioonis ülemkohtule.

Texase kriminaalapellatsioonide kohus lükkas esmaspäeval samasuguse taotluse hukkamise peatamiseks tagasi.

Esmaspäeval lükkas Kingi palve karistuse leevendamiseks või 120-päevaseks edasilükkamiseks tagasi Texase armuandmiste ja tingimisi vabastamiste komisjon.

Aastate jooksul on King väitnud, et mõrv ei olnud vihakuritegu, vaid nurja läinud narkotehingu tagajärg.

Sama asja eest on 2011. aastal juba hukatud Lawrence Russell Brewer. Kolmas osaline, Shawn Allen Berry mõisteti eluks ajaks vangi.