Vene ajaleht Kommersant kirjutab viitega juurdluskomiteele, et kolm moondusriietuses ja automaatrelvadega kurjategijat püüdsid kinni takso ja ütlesid sohvrile, et on ühe rahvasaadiku turvamehed ning neil on kiire istungile.

Kell 08.40 peatus ekstremistidega Žiguli parlamendikompleksi ees parklas, kus sohvril paluti oodata. Väravate avanedes jooksid mehed saadikutega auto järel sisse.

Tappes ühe ja haavates raskelt teist kontrollpunkti militsionääri, jooksid nad parlamendihoone juurde, kuid põrkasid seal kokku saadikute ihukaitsjatega.

Terrorirünnakus hukkus kolm ja 17 inimest sai haavata. Hukkusid ka kõik kolm terroristi, kellest üks lasi end õhku. Nende likvideerimise operatsiooni juhtis vabariigi president Ramzan Kadõrov isiklikult.

Venemaa liitlane terrorivastases sõjas USA mõistis otsustavalt eilse terrorirünnaku hukka ja teatas oma valmidusest Moskvaga selles vallas koostööd tegema.

Ameerika Ühendriikide rahvusliku julgeolekunõukogu esindaja ütles Agence France-Presse'i vahendusel, et USA mõistab igasuguse terrorismi ja selle vormid hukka.