Väidetavalt solvas 22-aastane Kusaite Leedu peaprokuratuuri organiseeritud kuritegevuse ja korruptsiooniosakonna prokuröre Mindaugas Dudat ja Justas Lauciust, ütles politsei BNSile.

Solvamise aega ja viisi avalikustatud ei ole, kuid ajakirjanduse andmetel võidakse algatada juurdlus sõnade üle, mis noor naine ütles pärast 24. märtsi istungit Vilniuse kohtus, kui Duda nõudis tema vahistamist.

"See on mõttetu riik. Prokurör sooritab minu arvates kuritegusid... Vaadake, mida nad teevad mu tädi ja minu perekonnaliikmetega," ütles Kusaite toona.

Teisipäeval toimus Vilniuse kohtus istung Lauciuse ähvardamise süüdistuse alusel. Kohtutoimikute põhjal saatis Kusaitė 18. veebruaril mobiiltelefoniga prokurörile ähvardavaid ja solvavaid tekstisõnumeid.

Ühes teises Vilniuse kohtus on käimas protsess, kus Kusaitėt süüdistatakse organiseeritud grupi moodustamises terroriakti toimepaneku eesmärgil. Süüdimõistmise korral ähvardab teda eluaegne vangistus.

Kusaitė peeti kinni üleeelmise aasta 29. oktoobril kahtlustatuna terroriakti kavandamises. Prokuröride väitel tunnistas kahtlusalune üles, et kavatses sõita Tšetšeeniasse ja end seal väeosa juures õhku lasta.

Naine eitab oma süüd. Tema ema väidab, et kriminaalasja tema tütre vastu fabritseerisid Leedu julgeolekuameti ja prokuratuuri töötajad.