Ametlikult on hukkunud CNN-i teatal esialgu 1400.

New Yorgi Maailma Kaubanduskeskuse rusudest leiti üheksa ellujäänud inimest, teatas BBC.

New Yorgis asuvas Maailma Kaubanduskeskuses, mida tabas kaks kaaperdatud lennukit ja mille kaks 110-korruselist torni kokku varisesid, töötas 40.000 inimest. Kui palju neist rünnakust eluga pääses, ei ole siiani teada.

New Yorki linnapea Rudolph Giuliani teatas pressile, et kindlalt on teada vaid 41 hukkunut Maailma Kaubanduskeskuse katastroofis, ent see number on lõplikust väga kaugel, edastab Äripäev Online.

Kolmapäeva hommikul jätkasid päästetöötajad kaksiktorni rusude kaevamist, et võimalikke ellujäänuid leida.

Praegu loevad kokkuvarisenud Maailma Kaubanduskeskuses asunud firmad üle töötajaid, kellest tuhanded on kadunud ja tõenäoliselt viibisid WTC hoonetes, vahendab Äripäev Online. Paljude suuremate firmade jaoks võib nimekirja koostamine võtta aega veel päevi, kui mitte nädalaid.

President George W. Bush ütles, et rünnakutes New Yorgi Maailma Kaubanduskeskusele, Washingtonis asuvale Pentagonile ja Pennsylvanias allakukkunud lennuki ohvrite koguarv ulatub tuhandetesse.

Nelja kaaperdatud lennuki allakukkumisel sai surma kokku 266 inimest, kelle seas on reisijad ja lennukite meeskonnad.

USA kaitseministeeriumi hoonet Pentagonis tabanud lennuk põhjustas samuti suuri purustusi, hukkunute arvu hinnatakse 100-st kuni 800-ni. Kokku töötab Pentagonis umbes 20.000 inimest.

New Yorgi päästetöötajad toimetavad Manhattanilt pidevalt vigastatuid haiglatesse. Manhattani spordikeskusesse Chelsea Piersi on rajatud ajutine esmaabikeskus ja uisuväljakule surnukuur.

Linnapea Giuliani ütles, et kinnitatud andmeid on kuue hukkunu kohta ja haiglatesse on viidud 1.100 inimest. Umbes 2000 vigastatut, kes suutsid omal jalal liikuda, toimetati üle Hudsoni jõe New Jerseysse.

St Vincenti haigla ametnike sõnul on neile toodud umbes 340 kannatanut, viis inimest on surnud ja üle 50 tõsiselt vigastatud. Kannatanute hulgas on 54 tuletõrjujat ja päästetöötajat.

Tragöödiapaigale lähimasse NYU all-linna haiglasse oli teisipäeva õhtuks toodud vähemalt 60 erinevate vigastustega tuletõrjujat.

New Yorgi linnavalitsus on teatanud 300 tuletõrjuja kadumisest, kes tegelesid keskuses inimeste evakueerimisega.

“Ma arvame, et enamik neist on surnud,” ütles tuletõrjeülem Thomas Von Essen teisipäeva hilisõhtusel pressikonverentsil.

New Yorgi politseikomissar Bernard Kerik ei osanud öelda kadunuks jäänud korravalvurite täpset arvu, kuid ühe allika sõnul võib neid olla 85.

Päästetöötajad tõid Kaubanduskeskuse varemetest elusalt välja kaks politseinikku ja mitmetelt lõksu jäänud inimestelt saadi meeleheitlikke mobiiltelefonikõnesid.