"Saatkond on suletud 4. ja 5. augustil. Me toome seoses suurenenud julgeolekumuredega Sanaast ära ka osa saatkonnatöötajaid," vahendas BNS välisministeeriumi eestkõneleja kinnitusi.

Julgeolekuohud on muuhulgas seotud moslemite püha ramadanikuu lõppemisega kolmapäeva õhtul, midagi rohkemat siiski ei täpsustatud.

"Saksa saatkond Sanaas jääb pühapäeval ja esmaspäeval julgeolekukaalutlustel suletuks," ütles Saksamaa välisministeeriumi pressiesindaja AFP-le.

Oma Jeemeni saatkonna ajutisest sulgemisest on teatanud ka Suurbritannia ja USA.

Saksa saatkond Sanaas edastas info oma veebilehel ja viitas terroriohule pealinnas ja teistes riigi piirkondades. Lisaks juhtis saatkond veebilehel lugejate tähelepanu sellele, et olukord Jeemenis on ebakindel, ja hoiatas sakslasi Jeemenisse reisimisega kaasnevate ohtude eest.

Jeemenis hõlmab nädalavahetus reedet ja laupäeva.

USA valitsus väljastas reedel Al-Qaeda terroriohu tõttu ülemaailmse reisihoiatuse.

USA välisministeeriumi hinnangul on terrorioht eriti kõrge Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas ning rünnak võib toimuda Araabia poolsaarel või seda võidakse sealt organiseerida.

Al-Qaeda ja sellega seotud organisatsioonid "kavandavad jätkuvalt terrorirünnakuid nii selles piirkonnas kui ka väljaspool", teatas ministeerium.

Reisihoiatus järgnes neljapäevasele teadaandele, et USA kavatseb pühapäeval kogu moslemimaailmas oma konsulaadid ja saatkonnad sulgeda ning nende taasavamine otsustatakse hiljem.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul tasub USA ülemaailmsesse reisihoiatusse tõsiselt suhtuda, sest pole tavapärane, et suurriik sulgeb ühel päeval 21 esindust.