Austriast pärit Schwarzenegger vastas küsimusele, kas ta kaaluks kandideerist, kui seadus seda lubaks: „Jah, absoluutselt.”

57-aastane Scwarzenegger on siiani küsimusest kõrvale hiilinud, kuid avas oma plaanid saates „60 minutit”. Ta ütles, et tema arvates tasuks USA põhiseadust parandada, vahendab Fox News.

„Ma mõtlen, et miks mitte?” ütles Schwarzenegger.”Ma mõtlen, tead, igaüks, kellel on minu sorti mõtlemine, sihib alati tippu.”

Samas lisas ta, et ei vaeva oma pead praegu selle teemaga. „Ma ei mõtle sellele minutit ka, sest mul on nii palju teha siin Californias. Ma lubasin ajada asjad joonde siin.”

Selleks, et välismaal sündinud ja naturaliseeritud kodanik saaks kandideerida presidendiks, peaks muutma põhiseaduse teist peatükki. Põhiseaduse muutmine aga nõuab kongressi mõlema koja kahe kolmandiku toetust ning kolme neljandiku osariikide heakskiitu.

Schwarzenegger on sündinud Austrias, kuid kolis USA-sse aastal 1968. Ta lõpetas hiljuti oma eduka näitlejakarjääri ning osutus valituks California kuberneri ametisse.