Joonistel olid üksikasjalikult ära toodud kommunikatsioonikaablite ja serverite asukohad, ruumide asetus ja turvasüsteemid, väideti ABC uuriva ajakirjanduse saates „Four Corners“, vahendab BBC News.

Saates tsiteeriti Austraalia rahvusliku ülikooli küberjulgeolekueksperti, professor Des Balli, kes ütles, et ligipääs sellistele detailidele võimaldab identifitseerida ruume, mida kasutatakse konfidentsiaalseks tegevuseks, ning välja töötada meetmed selle jälgimiseks.

Saates väideti lisaks, et häkkerid on sisse murdnud ka Austraalia peaministri büroosse, kaitseministeeriumi ja välisministeeriumi.

„Four Corners“ ei avaldanud oma informatsiooni allikat. Hiinalt esialgu mingit reaktsiooni ei järgnenud, kuigi Hiina on varem eitanud igasugust rolli küberspionaažis, väites, et on ise tihti selliste rünnakute ohver.

Austraalia välisminister Bob Carr ütles, et saade ei mõjuta sidemeid Pekingiga.

„Ma ei kommenteeri, kas hiinlased on teinud seda, milles neid süüdistatakse, või mitte,“ ütles Carr. „Ma ei kommenteeri luure- ja julgeolekuküsimusi iseenesest mõistetaval põhjusel: me ei taha maailma ja potentsiaalsete agressoritega jagada seda, mida me teame selle kohta, mida nad võivad teha ja kuidas nad võivad seda teha.“

Carri sõnul ei ole aga ABC saatel mingeid järelmeid strateegilisele partnerlusele. „Meil on Hiinaga tohutult koostöövaldkondi,“ nentis Carr.