Rünnak toimus ajal, mil Palestiina liider Yasser Arafat viibis Egiptuses, kus arutas president Hosni Mubarakiga USA uusimat Lähis-Ida rahuplaani.

Politsei andmeil toimusid plahvatused keskpäeva paiku kaugliinibussis, mis liikus parajasti Tel Avivi ühel peatänaval, kuid tekitatud kahju oli väike.

Plahvatus toimus paremäärmuslasest peaministrikandidaadi Ariel Sharoni kampaaniakeskuse lähistel ning ühe kvartali kaugusel Iisraeli kaitseministeeriumi hoonest.

Kohalik politseiülem Yossi Sedbon sõnas, et tegemist oli ilmselt torupommiga, mis oli paigutatud karpi ning bussi peidetud.

Rohkem lõhkeseadeldisi bussist ei leitud.

Haiglaallika teatel sai plahvatustes viga vähemalt 14 inimest. Enamiku kannatanute vigastused on kerged, lisas ta.

Tel Avivi Ichilovi haigla esindaja Gabi Barabash sõnas, et bussiplahvatuses kannatanuist kahe vigastused on tõsisemad.

“Oleme näinud hullemat,” märkis ta.

Vastutuse plahvatuse eest võttis paar tundi pärast selle toimumist vähetuntud rühmitus Saladini Brigaadid, mis on alates palestiinlaste ülestõusu puhklemisest septembris võtnud vastutuse veel mitme rünnaku eest.

Iisraelis on alates rahutuste puhkemisest Läänekaldal ja Gazas lõhkenud kaks autopommi.

Läänekalda ja Gaza sektori rahutustes on tänaseks surma saanud 343 inimest, neist 39 juudid, 13 Iisraeli araablased ja ülejäänud palestiinlased. Kahes autopommiplahvatuses Iisraeli territooriumil sai surma neli inimest.

Võimalik on siiski, et vastutuse neljapäevase rünnaku eest võtab veel mõni rühmitus, nagu Iisraelis toimunud terroriünnakute puhul varem tavaks on olnud. Üks peamisi kahtlusaluseid on rühmituse Hamas sõjaline tiib, mis muuhulgas võttis omaks 22. detsembril Läänekaldale suunduval maanteel korraldatud pommirünnaku, milles sai vähemalt kolm Iisraeli sõdurit vigastada.