Kindral Reza Zarei sunniti pärast juhtumit ametist lahkuma ning pandi vangi, teatab FOX News. Prostitutsioon on Iraanis keelatud ja isegi seksist rääkimise peale vaatavad riiki juhtivad vaimulikud liidrid väga halvasti.

Väidetavalt andis käsu kõnealuses bordellis reid korraldada Iraani õigussüsteemi pealik ajatolla Mahmud Hashemi Shahrudi.

Zarei vastutas linnade korruptsioonist puhastamise programmi eest ja oli viimastel kuudel raporteerinud noorte meeste ja naiste arreteerimistest keelatud suhete või islami riietumisreeglite rikkumise eest.

Vaimulikkond, kes on Iraani juhtinud 1979. aasta islamirevolutsioonist saadik, on Iraani ühiskonnast maalinud roosilise pildi ning pole kunagi tunnistanud selliste pahede nagu prostitutsioon olemasolu.

Viimasel kümnendil on võimud prostitutsiooni ja isegi selle levimist siiski tunnistanud. Prostituudid muutuvad tänavatel üha nähtavamaks, peamiselt majandusraskuste tõttu.

Kõik see on viinud ettepanekuteni, et prostitutsioon tuleks legaliseerida ja selle üle järelevalve kehtestada. Mõnede iraanlaste arvates võiks bordelle pidada islami seaduste järgi. Šiiidi traditsioon lubab „ajutisi abielusid”, mis mõnikord kestavad vähem kui 24 tundi.