Ozols ütles infoagentuurile LETA, et kraatris põlesid peamiselt lämmastik ja väävel. Geoloogi arvates üritas keegi nalja teha — süüdata kraatri põhjas keemilised ühendid, võtta see videole ja panna internetti üles, vahendab Läti Delfi.

Ka Läti ülikooli astronoomiainstituudi töötaja Ilgonis Vilks kahtlustab, et väidetav meteoriit on kunstlik. Vilksi pani kahtlema kraatris põlenud tuli. Tavaliselt toimub pärast meteoriidi kokkupõrget maaga plahvatus ja selle tükid lendavad erinevates suundades laiali.

Hetkel töötavad Mazsalacas kaks geoloogi ja kaks astronoomi.

Vene teadlased pakuvad ajakirjanduse andmetele toetudes, et Lätisse võis kukkuda raudmeteoriit.

„Kivimeteoriidid ei jõua maapinnani, sest põlevad õhus ära. See võis olla meetrise läbimõõduga rauast objekt massiga mõni tonn,” ütles Venemaa teaduste akadeemia geosfääri dünaamika instituudi töötaja Vladimir Svettsov.

Svettsov ütles, et meetrise läbimõõduga meteoriite kukub Maale umbes kord aastas ja enamasti on need kivimeteoriidid, mis ei jäta kraatreid, sest põlevad atmosfääris ära. Raudmeteoriidid moodustavad kõigist meteoriitidest umbes 10 protsenti. Samasugune meteoriit kukkus Svettsovi sõnul kümme aastat tagasi Baškiiriasse. Kolhoosipõllule langes raudmeteoriit, mis jättis enesest maha kümnemeetrise läbimõõduga kraatri.