Nõukogude Liidust emigreerunuid ühendava partei Israel ba-Alia liider Štšaranski esitas oma ultimaatumi koha pärast seda, kui Barak teatas, et sõidab järgmisel nädalal USA-sse Palestina liidri Yassir Arafatiga kohtuma.

Kohtumise eestvedajaks on Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton. Kohtumiselt loodetakse takerdunud Lähis-Ida rahuprotsessi edasinihutamist.

Sharansky, kelle erakond kuulub Iisraeli valitsuskoalitsiooni, leiab, et USAsse sõitmiseks peab Barak parlamendienamuselt toetust saama ning moodustama koheselt "rahvusühtsuse valitsuse", kaasates sellesse ka paremjõudude allianssi Likud.

"Kui Barak otsustab sõita sellele kohtumisele, saades vaid veerandi parlamendiliikmete toetuse, lähen mina erru," ähvardas siseminister.

Israel Ba-Alia järel ähvardasid koalitsioonist lahkuda ka Toorahoidjate Liikumine (SHAS) ja Rahvuslik-religioosne Partei. SHASi liider Eliyahu Ishay on töö- ja sotsiaalasjade minister.

Ariel Sharoni juhitav Likud teatas omakorda, et teeb tuleval nädalal enne Baraki ärasõitu Washingtoni parlamendile ettepaneku valitsusele usaldamatust avaldada.

Sharon ise on viimastel päevadel korduvalt toonitanud, et tema valitsusse ei kipu, ning nõudnud hoopis ennetähtaegseid valimisi.