Vastava pöördumise Tbilisi linnavalitusele on teinud Gruusia hariduse rahvuslik liit – eelkõige palutakse nimetada Moskva prospekt ja Peterburi tänav ümber vastavalt Tshinvali prospektiks ja Ahalgori tänavaks, vahendab infoagentuur Interfax kohalikku pressi.

Lisaks kavatseb üks Gruusia parlamendi saadikuid Nugzar Tsiklauri pöörduda Tbilisi linnavalitsusse ettepanekuga anda Puškini skväärile (haljasala) Varssavi skvääri nimi.

„Minevikus nimetati Gruusia skvääre ja tänavaid ümber Vene poeetide ja kirjanike auks mitte sellepärast, et nad on kirjanduse autorid, vaid sest nad olid Venemaa poolt vallutatud maades populaarsed,“ ütles poliitik telekanalile Rustavi-2.

Venepäraste tänavate ja haljasalade ümbernimetamine algas Tbilisis ja teistes linnades veel president Zviad Gamsahhurdia võimule tulekuga ning kestab siiani.

Paljud tbilisilased arvavad, et pole õige hoida alles Nõukogude, Esimese Mai, Pravda, Viisaastaku jms tänavanimesid, samas jälle arvatakse, et Puskini skvääri nime pole vaja muuta, sest ta on Tbilisis käinud ja talle meeldis see linn väga.

Huvitav on fakt, et kui Ameerika Ühendriikide president George W. Bush käis Tbilisis visiidil, siis nimetati tema auks ümber väike Melani tänav, mis alles oli nimetatud Kahhethi piirkonnas asuva Melani küla järgi. Kas tänav nimetatakse ümber ka uue USA presidendi võimuletulekuga või ei, seda pole teada.