Tänast Moskva poliitika vastu suunatud meeleavaldust toimub lisaks Tbilisile samaaegselt ka mitmes teises Gruusia linnas, teatab infoagentuur Novosti-Gruzija.

Grusiinide aktsioon toimub samal päeval Brüsselis toimuva Gruusia sündmustele pühendatud Euroopa Liidu erakorralise tippkohtumisega. Aktsiooni korraldajate sõnul astuvad meeleavaldusel üles ka riigipea Mikheil Saakašvili ja Gruusia parlamendi Umaghlesi Sabcho uus esimees David Bakradže.

Euroliidu 1. septembri tippkohtumisel arutatakse tulevast Euroopa strateegiat suhetes Venemaaga pärast viimaseid sündmusi Kaukaasias. Samuti arutavad Euroopa riigid Kaukaasia konflikti edasist lahendamist. Jutt käib nii sõjast Lõuna-Osseetias kui ka Tshinvali ja Suhhumi tunnistamist sõltumatuteks Gruusiast Moskva poolt.

Lääneriigid peavad neid Vene võimude astutud samme ebaseaduslikeks ja kutsuvad president Dmitri Medvedevit näitama üles austust Gruusia territoriaalse terviklikkuse vastu ja tühistama oma tunnustamise seadlsust.

Vene president Medvedev on aga juba kinnitanud, et tema otsus nende piirkondade sõltumatuse tunnustamise kohta ülevaatamisele ei kuulu.