Ministeeriumi allika teatel avati miinipilduja tuli Gruusia Plavi külast kell 22.05 kohaliku aja järgi. Pihta sai Tshinvalki külje all asuv Otrevi küla, vahendab infoagentuur Interfax.

Mürsud lõhkesid Otrevi küla juures. Tõsiseid purustusi ja ohvreid pole. ITAR-TASSi teatel saabusid teisipäeva hommikul sündmuskohta uurima Lõuna-Osseetia korrakaitseorganite töötajad.

Ka nädalavahetusel süüdistas Tshinvali Tbilisit oma territooriumi tulistamises. Gruusia pool lükkas need süüdistused tagasi.

Gruusia pool aga eitab kategooriliselt Otrevi küla tulistamist. Šida Kakrtli regiooni politsei ülem Vladimer Džugeli ütles Interfaxile, et see on „avameelne separatistide desinformatsioon, kes püüavad igal moel teravdada 7. augusti - sõja alguse aastapäeva lähenedes olukorda (piirkonnas)".

Tasub märkida, et alates 3. augustist algasid Lõuna-Osseetias Venemaa relvajõudude õppused, mis on pühendatud kolme riigi vahelisele 8. augusti ööl puhkenud relvakonfliktile.

Toonase viiepäevase konflikti tulemusena katkesid pooleks aastaks Venemaa ja NATO suhted ning Gruusia kaotas lõplikult kontrolli Lõuna-Osseetia ja Abhaasia üle, mille sõltumatust Moskva seejärel tunnustada otsustas.