Kohalikud põllumehed on kinni püüdnud ja tapnud mitmeid loomi, kuid see ei ole vaigistanud kuulujutte karulaadsetest loomadest, kes söövat inimesi ning kelle kohalike keelepeksjate arvates on toonud kohale piirkonda paanika külvamiseks briti väed, kirjutab The Times.

Briti armee esindaja major David Gelli sõnul on arvatavasti tegemist meemägraga, kes on küll agressiivne loom, kuid ei ole tavaliselt inimestele ohtlik, kui teda selleks ei provotseerita.

Loomad elavad Aafrkas ja Lähis-Idas ning on umbes sama suured kui Euroopa mägrad, kuid palju agressivsemad. Neil on pikad küüned ja tugevad lõuad. Guinessi rekordiraamatus kirjeldatakse liiki, kui kõige kartmatumat looma.

„Me võime kinnitada, et ei ole sellesse piirkonda inmsööjaid mäkrasid lahti lasknud,” teatas briti väekontigendi ametlik esindaja Mike Shearer. „Meile on öeldud et tegemist on öise eluviisiga lihasööjate loomadega, kes ei ründa inimesi, kui neid pole nurka aetud.”

Basra veterinaarhaigla direktor Mushtaq Abdul-Mahdi kinnitab, et mägrad tekkisid Basra ümbrusse juba 1986. aastal. „Jutt, nagu oleksid nad siia toodud briti sõdurite poolt, on väär ja ebateaduslik.”

Iraagi naaberriigis Iraanis arreteeriti aga kaks nädalat tagasi 14 oravat, keda kahtlustatakse spionaažis.

Sky News vahendab Iraani inforagentuuri IRNA teadet, et Iraani piiri lähistel arreteeriti pealtkuulamisaparaatidega varustatud loomad.

Riigi politseijuht ütles agentuuri korrespondendile, et on seda juttu kuulnud, kuid tal puudub asja kohta täpne informatsion.