Ateena uudisteagentuuri teatel oli kähmluse põhjuseks üks illegaalne immigrant, kes üritas tungida möödasõitvasse furgooni, kuid kukkus välja ja sai mitmeid traumasid.

RIANi Kreeka korrespondendi teatel kogunes koheselt auto ümber kümneid immigrante, kes hakkasid masinat kividega loopima ning süüdistasid selle juhti vigastuste tekitamises.

Kivirahe said endale kaela ka kohale korda looma saabunud politseinikud, kes ei jäänud selle „viisakuse“ peale võlgu ning kostitasid immigrante pisargaasiga.

Kokkupõrkes sai kannatada süütu mööduja, kergemaid vigastusi said kaks politseinikku. Kahjustusi sai ka mitu tänaval seisnud autot.

Igal aastal üritavad kümned tuhanded immigrandid tungida ebaseaduslikult läbi Kreeka Euroopa Liidu riikidesse. Eriti terav olukord on välja kujunenud Patrases, kus on juba tekkinud terve illegaalide linnake, kellest suurem osa ootab riigist väljasaatmist.

Selle aasta veebruaris korraldasid suurte veokite juhid suure streigi ning blokeerisid Lääne-Kreeka tähtsad sadamalinnad Patrase ja Igoumenitsa. Sohvrid juhtisid oma protestiga võimude tähelepanu tõigale, et kõige sagedamini tungivad rekkadesse, mida laaditakse Itaaliasse sõitvatele praamidele.