Matused toimusid Kremlis asuvas õigeusu Kristus Päästja kirikus. Venemaal on välja kuulutaud leinapäev ning matuseid näidati ka televisiooni otse-eetris.

Matustel osalesid teiste seas endised USA presidendid Bill Clinton ja Georg Bush seenior, Prantsusmaa välisminister Philippe Douste-Blazy, Saksamaa president Horst Köhler, Rootsi välisminister Carl Bild ja endine Soome president Mauno Koivisto. Eestit esindas Moskvas president Toomas Hendrik Ilves.

Jeltsini matused olid esimesed kiriklikud riigipea matused pärast 1917. aastat.

Boriss Jeltsin suri esmaspäeval Moskvas 76 aasta vanusena. Ta oli Venemaa esimene demokraatlikult valitud president ajavahemikus 1991 — 1999.

Jeltsini sark asetati hüvastijätuks Kristus Päästja kirikusse eile õhtul. Presidendiga käis hüvasti jätmas üle 12 tuhande inimese.

Tuhanded inimesed seisid kiriku juures järjekorras, kusjuures miilits ei lubanud järjekorraväliselt kadunukese juurde ka tervishoiu- ja sotsiaalarengu ministrit Mihhail Zurabovit, kirjutab Lenta.Ru. Minister esitas küll oma tunnistuse, kuid miilitsatöötaja vastas, et mingeid erinimekirju ei ole ning tuleb oodata koos kõigi teistega.