Korraga kaks tulekahju puhkesid enne kella seitset hommikul McDonalds'i sööklas. Keegi ei ole kannatada saanud. Sündmuskohal on üle kahekümne komando ja kõik maja elanikud on evakueeritud, kirjutab Aamulehti.

Leegid jõudsid kiirelt hoone pööningule ja katusele. Põlengut pole veel õnnestunud täielikult kontrolli alla saada ja tuletõrje hinnangul võivad kustutustööd kesta päevi.

Vaata pilte SIIT ja SIIT!     

Aastal 1899 valminud hoone kustutamist segab selle käänulisus. Tuletõrjeülema sõnul võib tulekahju halvimal juhul levida kogu kvartalisse.

Kuigi politsei on piirkonna sulgenud, on kohale saabunud sadu uudishimulikke.

Põleng sai suure tõenäosusega alguse hamburgerirestorani fritüüri rasvast, kust leegid levisid edasi. McDonald's on tegutsenud Commerce'i majas aastast 1984.

Kui varem teatati, et olukord on kontrolli all, siis olid leegid murdnud pärastlõunaks mitmes kohas katusest läbi. Musta suitsu sees askeldavad mitmed tuletõrjujad.

Kustutustöid segab hoone õõnes pööning ja selle vahelagi. Bussiliiklus on piirkonnas ümber suunatud, rahvast tuleb aina rohkem juurde põlengut vaatama.

Soome ringhäälingu YLE teatel põleb Commerce ajalooline hoone edasi. Kustus- ja järeltööd kestavad öö läbi. McDonald'si ruumid on hävinud leekides täielikult.